Arıtma çamuru bertarafı alanındaki yenilikçi uygulamalarıyla ön plana çıkan INEVA Çevre Teknolojileri, 30-31 Mart tarihleri arasında Uludağ Üniversitesi Prof. Dr. Mete Cengiz Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen Uludağ Üniversitesi Öğrenci Çevre Kongresi'nin (ULUÇEK 2018) sponsorluğunu üstlendi. Türkiye'nin çeşitli üniversitelerinden gelen öğrencileri ve çevre gönüllülerini ağırlayan ULUÇEK 2018'de; “Arıtma çamurları, temiz enerji, iklim değişikliği, ekolojik denge, sürdürülebilir çevre” başlıkları ele alındı. Kongreye katkı sağlayanlara program sonunda plaket takdim edildi.
Biyokütle kapsamında atığı, yenilenebilir enerji kaynağı olarak kullanarak elektrik enerjisi üretimi gerçekleştirilebilen Ineva, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi'nin (İSU) işlettiği Gebze ve Başiskele Kullar'daki ‘İleri Biyolojik Atık Su Arıtma Tesisleri'nden çıkan atık çamurlardan elektrik enerjisi elde edecek tesisin maketini kongrede katılımcıların ilgisine sundu.
Konferansta konuşmacı olan INEVA Satış ve Pazarlama Kısım Müdürü Oral Çimsöken şunları aktardı: İklim değişikliği ve dünya kay¬naklarının tükenmesi, insanlığı bir yol ayrımına doğru götürüyor. Bu bağlamda ham madde, kaynak ve yenilenebilir enerji kullanımla¬rını esas alan yeni bir sistemin ortaya çıkması neredeyse bir zorunluluk haline geldi. Ineva olarak bu noktada, dünya için çok önemli bir sorun haline gelen arıtma çamurlarının mevcut en iyi teknoloji ile bertaraf edilmesi konusunda hız kesmeden çalışıyoruz. 2017 yılı boyunca halihazırda kurulu tesislerimiz sayesinde 110 bin ton çamuru bertaraf ederek aslında önemli bir sorunu da çözülebilir hale getirdik. Enerjinin geri kazanımı ile birlikte, sürdürülebilir teknolojiler ve yüksek performanslı malzemeler ile enerji verimliliğini de arttırıyoruz.
2017 yılının INEVA için yapılanma ve yeni projeler kazanma yılı olduğunu belirten Oral Çimsöken, 2004 yılında temelleri atılan firmamız, uzmanlık alanımız olan termal bertaraf ve enerji geri kazanım sistemi tasarımlarımızı Ar-Ge çalışmaları ile geliştiriyor ve Çevreye adanmış uzmanlık, atığa değer katan teknoloji vizyonuyla çalışıyoruz. 2018'de de bu vizyonla büyümeye ve kurumlara yeni tesisler kazandırmaya devam etmeyi öngörüyoruz değerlendirmesini yaptı.