Hızla gelişen Dünyamızda katlanarak çoğalan bir problemde enerji problemidir maalesef dünyamız bu enerjiyi sonsuz kaynakla bize sunamamaktadır. Bu enerji ihtiyacının yanında yaşamsal sürekliliğimizin devamı için her gün milyonlarca ton atık üretmekteyiz. 2023 yılındaki veriler baz alınarak Türkiye'de günlük kişi başı 1,06 kg atık üretilmiştir. İneva olarak hem atıkların doğaya zararsız bir şekilde bertarafı hem de enerji ihtiyacımızın bir kısmının karşılanması için "arıtma çamurları" dahil tüm atıklarımızı geri kazanarak elektrik ve buhar enerjisine dönüştürüyoruz.
Atık su arıtma süreçlerinde, biyolojik arıtma sonunda çözünmüş hâldeki maddelerin mikroorganizma bünyesine geçirilmesiyle ortaya çıkan akışkan özellikteki atıklar "arıtma çamuru" olarak isimlendirilir. Arıtma çamuru, atık su arıtımının bir ürünüdür ve her geçen gün biriken çamurun miktarı ve dolayısıyla çamurun depolanması için gereken alan da arttığı için çamurun bertarafı daha hayati bir ihtiyaç haline gelmiştir.
Atıksuların içerisinde bulunan tüm patojenik organizmalar, kirleticiler ve atıksu arıtma tesislerinde suların deşarj limitlerine ulaşabilmesi için proseslerde kullanılan kimyasallar, çamura dönüşür. Bu sebeple arıtma çamurları içerisinde zararlı maddeler barındırmaktadır. İnsan sağlığı ve çevreye büyük zararları olan bu çamurlar hiçbir proses için değerlendirilebilir değildir ancak iyi bir kalorifik değer taşımaktadırlar. Bu nedenle bu arıtma çamurlarının uygun termal proseslerde bertaraf edilerek enerji olarak ekonomiye geri kazandırılabilir.